W dniach 22 – 28 czerwca zapraszamy Was na Tydzień z Gotowaniem!

Gotowanie może być pasją. Co więcej gotowanie z pasją może przynieść wiele korzyści, jak choćby zdrowe odżywianie, przyjemność jedzenia, wspólne spędzanie czasu z rodziną czy przyjaciółmi, a nawet dalej idąc w trendzie wegańskim i zero waste – gotowanie może mieć znaczenie dla naszej planety.

Tydzień z gotowaniem to gratka dla tych, którzy lubią jeść i dla tych, którzy lubią gotować.

  • Opowiemy o trendach w kulinarnym świecie – kuchnia tradycyjna, wegetariańska, wegańska – na czym polegają różnice i czy wybór to tylko kaprys czy konieczność.
  • Pokażemy pięknie zaprezentowane jedzenie – różnorodność i wielobarwność jedzenia to fantastyczny obszar do wirtuozerii i artyzmu – fotografia kulinarna to niezwykle dynamicznie rozwijająca się dziedzina w ostatnich latach.
  • Podeślemy kilka linków do ciekawych artykułów czy blogów na temat gotowania i jedzenia – jest ich niezwykle dużo w sieci i wciąż powstają kolejne – profesjonalne, hobbystyczne, specjalistyczne. Warto przejrzeć co najmniej kilka z nich.
  • Spotkamy się również z dietetyk Małgorzatą Talaga – Dumą, na co dzień prowadzącą aktywnie działalność w dziedzinie psychologii jedzenia i edukacji żywieniowej – prowadzącą stronę www.jedzzglowa.pl
  • Podzielimy się również z Wami naszymi ulubionymi przepisami 🙂

Gotowanie jest Waszą pasją albo dopiero zaczynacie swoją kulinarną przygodę? Gotujecie codziennie, ale macie poczucie, że straciliście do tego melodię? Znudziło Wam się codzienne jedzenie kanapek z szynką i żółtym serem?

Bądźcie z nami w Tygodniu z gotowaniem! To będzie pyszny, kolorowy czas!

DZIEŃ 1.

DZIEŃ 2.

DZIEŃ 3.

DZIEŃ 4.

DZIEŃ 5.

DZIEŃ 6.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial