WALENTYNKOWE

CZEKOWARSZTATY

DATA 14 lutego 2021, g. 17:00

oglądajcie na naszym kanale YT i na profilu FB

Samodzielne tworzenie słodkości sprawia wielką frajdę nie tylko dzieciom, ale i dorosłym!

♥ Pobudza zmysł smaku.

♥ Wykorzystuje zdolności manualne i kreatywne myślenie.

Podczas warsztatów słodko się pobrudzimy, a czekoladowe endorfiny zapewnia nam radość! Jeśli chcesz zrobić przyjemność sobie lub obdarować swoich bliskich pysznym i ręcznie wykonanym prezentem, zapraszamy na warsztaty ręcznego robienia czekoladowych słodkości online!

A może właśnie tak zechcecie spędzić walentynkowe popołudnie??? ♥

Życzymy słodkości i przyjemności!

na zdjęciu kostki czekolady na stosiku, okruszki ciastek i dwie truskawki

WALENTYNKOWY BLOK CZEKOLADOWY

Składniki:

250 g masła (dobre jakościowo, min. 82% tłuszczu)

2 szklanki mleka w proszku

1/2 szklanki mleka 3, 2%

5 łyżek kakao

1/2 szklanki cukru (jeżeli wolicie bardzo słodkie dodajcie 1 szklankę, my użyjemy cukier trzcinowy)

2-3 krople aromatu migdałowego

200 g pokruszonych herbatników

garść bakalii (orzechy, rodzynki, migdały/ wg uznania i upodobań)

Przygotowujemy foremki w formie serc lub inne, możemy też przełożyć blok do formy keksowej o wymiarach 12cmx20cm, później kroić na porcje i pakować wg uznania.

Ozdobne opakowanie, celofan, pudełeczko, jak nam wyobraźnia podpowie, wstążka, sznurek do zapakowania.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial