WALENTYNKOWE
CZEKOWARSZTATY
DATA 14 lutego 2021, g. 17:00
oglądajcie na naszym kanale YT i na profilu FB
Samodzielne tworzenie słodkości sprawia wielką frajdę nie tylko dzieciom, ale i dorosłym!
♥ Pobudza zmysł smaku.
♥ Wykorzystuje zdolności manualne i kreatywne myślenie.
Podczas warsztatów słodko się pobrudzimy, a czekoladowe endorfiny zapewnia nam radość! Jeśli chcesz zrobić przyjemność sobie lub obdarować swoich bliskich pysznym i ręcznie wykonanym prezentem, zapraszamy na warsztaty ręcznego robienia czekoladowych słodkości online!
A może właśnie tak zechcecie spędzić walentynkowe popołudnie??? ♥
Życzymy słodkości i przyjemności!

WALENTYNKOWY BLOK CZEKOLADOWY
Składniki:
250 g masła (dobre jakościowo, min. 82% tłuszczu)
2 szklanki mleka w proszku
1/2 szklanki mleka 3, 2%
5 łyżek kakao
1/2 szklanki cukru (jeżeli wolicie bardzo słodkie dodajcie 1 szklankę, my użyjemy cukier trzcinowy)
2-3 krople aromatu migdałowego
200 g pokruszonych herbatników
garść bakalii (orzechy, rodzynki, migdały/ wg uznania i upodobań)
Przygotowujemy foremki w formie serc lub inne, możemy też przełożyć blok do formy keksowej o wymiarach 12cmx20cm, później kroić na porcje i pakować wg uznania.
Ozdobne opakowanie, celofan, pudełeczko, jak nam wyobraźnia podpowie, wstążka, sznurek do zapakowania.